10 21 okt. '23

Lynn Van Royen krijgt hoofdrol in 'The Team II'

P1bijbubfk1ibsgh1b4110djv391
Nieuws 13 jun. 2017

Lynn Van Royen, bekend van ‘Beau Séjour’, ‘Marsman’, ‘Spitsbroers’ is lid van het drieledige joint investigation team (JIT) dat het in de serie ‘The Team II’ opneemt tegen de internationale kunsthandel maar ook een terreuraanval moet verijdelen. De opnames van deze prestigieuze Europese tv-serie gingen zopas van start.

Net zoals in het eerste seizoen van ‘The Team’ is het Vlaamse aandeel erg groot. Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is in samenwerking met VTM één van de hoofdproducenten en Lynn Van Royen krijgt het gezelschap van collega’s als Joren Seldeslachts, Soufina Chilah, Dikra El Bacha en Abdel Malik Farhouni. Ongeveer dertig procent van het totale budget komt uit Vlaanderen en vijftig van de in totaal 112 draaidagen zijn bij ons voorzien.

In het joint investigation team wordt Lynn Van Royen bijgestaan door de Deense Marie Bach Hansen (‘The Legacy’) en door Jürgen Vogel (‘Tatort’) uit Duitsland. Zij vertolkt de rol van de jonge, methodische Paula Liekens die een hoge functie bekleedt bij de Belgische geheime dienst. Het verhaal van ‘The Team II’ begint met de moord op zeven Europese burgers in een pension in de Deense moerassen dichtbij de Deens-Duitse grens. Een van de slachtoffers is een jonge Belgische Syrië-strijder. Wat eerst op een terreurdaad lijkt, leidt het joint investigation team al snel naar de internationale kunsthandel. Het JIT moet niet alleen een waardevol kunstwerk recupereren maar moet ook een nieuwe terreurdaad voorkomen. De opponent is sterker dan verwacht.

Volgens regisseur Kasper Gaardsoe vertelt 'The Team II' een “hedendaags, relevant verhaal aan de hand van een state-of-the-art manier van filmen. Het is, zowel voor als achter de camera, een echt Europees project”.

Binnen Europa keken, verspreid over tien zenders in tien landen, meer dan tien miljoen mensen naar ‘The Team I’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.