09 20 okt. '24

Londen strikt ‘Cargo’ voor debuutfilms competitie

P1bpbc5jeb1e21144hriinm6udd1
Nieuws 06 sep. 2017
Het speelfilmdebuut van Gilles Coulier, ‘Cargo’ is geselecteerd voor de First Features Competitie van het prestigieuze Londen Film Festival (4-15 oktober 2017). Naast ‘Cargo’ staan ook ‘Le Fidèle’ van Michael R. Roskam, ‘Cloudboy’ van Meikeminne Clinckspoor en drie Vlaamse kortfilms op het Londense programma.

Gilles Coulier won ooit een VAF-Wildcard en stelde met ‘Mont Blanc’ en ‘Ijsland’ in Cannes al twee kortfilms voor. Hij regisseerde voor tv de succesreeks ‘Bevergem’. ‘Cargo’ vertelt het ruwe verhaal van een Oostendse vissersfamilie die tot op de rand van de afgrond wordt gedreven. Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele vertolken de hoofdrollen. De film werd eerder al geselecteerd voor de New Directors-competitie van het filmfestival van San Sebastian. Bij ons komt de film op 13 september in de zalen.

Twee van de drie in Londen geselecteerde kortfilms gingen vorig jaar op Film Fest Gent in première. ‘Catherine’ van Britt Raes nam deel aan de Europese competitie voor de beste korte film en ‘Heimat’ van Sam Peeters werd vertoond in de studentenkortfilmcompetitie. In Londen krijgen ze het gezelschap van ‘Neverlanding’ van Wim Reygaert.

Le fidèle’ van Michael R. Roskam wordt in Londen vertoond als onderdeel van het Love-programma. De film gaat op 8 september in wereldpremière in Venetië en trekt nadien naar Toronto. De Family-sectie van Londen verleent onderdak aan ‘Cloudboy’, het speelfilmdebuut van Meikeminne Clinckspoor. De film gaat over Niilas, een schuchtere twaalfjarige stadsjongen die tegen zijn zin de zomer bij zijn moeder en haar nieuwe gezin in Lapland gaat doorbrengen.

Het Londen Film Festival wordt sinds 1953 jaarlijks georganiseerd door het British Film Institute (BFI). Op het programma staan meer dan 300 speelfilms, documentaires en kortfilms uit een vijftigtal landen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?