10 21 okt. '23

Live Track Cinema: STADT x Dark Star

P1ask34271roit5r1s7f19ef12c51
14 sep. 2016

KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy werken samen om beeld en muziek op een creatieve manier te verbinden. STADT, 'het best bewaarde geheim van Gent' en Dark Star, een SF-film over ruimtereizen, krijgen een extra dimensie.

STADT is een Gentse band die bekend werd door hun debuut 'Kind Of Diversion' in 2013. Het was meteen één van de beste Belgische platen van dat jaar en ook de opvolger 'Escalators', was een groot succes.

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher over Dark Star: 'John Carpenters debuutfilm is een liefdevolle pastiche van het SF-genre en een van de grappigste ruimtereizen die u ooit zal gezien hebben, zonder dat de film afglijdt naar de regelrechte komedie of de gemakzuchtige parodie. De lessen van zijn leermeesters (voornamelijk Howard Hawks) indachtig neemt Carpenter zijn personages en de hachelijke situaties waarin ze verzeild geraken wel degelijk au serieux . Waardoor we als toeschouwer ook meeleven met wat de bemanning van de ‘Dark Star’ allemaal moet doorstaan bij het uitvoeren van hun kordate missie: onstabiele planeten opblazen die de weg belemmeren naar menselijke kolonisering van het heelal.

Carpenter vervaardigde dit universitair project voor de ook al in 1974 belachelijke som van 60.000 dollar; dat is de charmant knullige special effects van Dan O’Bannon (ook de monteur, de scenarist en een van de hoofdrolspelers en de latere scenarist van Alien en Total Recall) zeker aan te zien. Maar anderzijds etaleert Carpenter ook vanaf zijn eersteling zijn groot talent om via een briljante en uitgekiende mise-en-scène de evidente technische en materiële beperkingen te overstijgen.'

Het evenement zal plaatsvinden op 28 oktober om 19u30 in KASKcinema. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Volg ook zeker het evenement op Facebook.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.