10 21 okt. '23

Lijstjestijd! 10 must see klassiekers volgens Patrick Duynslaegher

Acht stunten
Tips 20 dec. 2017

Je bent vergeten kerstcadeau's te kopen en je hebt last-minute inspiratie nodig? Je hebt absoluut geen zin om voor de 34245e keer naar 'The Sound of Music' te kijken? Je bent gewoon reuzebenieuwd welke films de artistiek directeur van Film Fest Gent écht de moeite waard vindt? Het antwoord op al je problemen vind je hier!

Patrick Duynslaegher snuffelde nog eens door zijn dvd-collectie en haalde inspiratie bij de Berlinale en het Il Cinema Ritrovato festival in Bologna en koos voor jou 10 minder bekende, zeldzame, vergeten of ondergewaardeerde titels die zijn grootste (her)ontdekkingen van het jaar waren.

10. On the Silver Globe (Andrzej Zulawski; Polen; 1978-1989)

9. Quatre mosche di velluto grigio (Dario Argento; Italië; 1971)

8. Requiem for a Heavyweight (Ralph Nelson; USA; 1962)

7. Cronache di poveri amanti (Carlo Lizzani; Italië; 1954)

6. Grandeur et décadence d’un petit commerce de cinéma (Jean-Luc Godard; Frankrijk; 1986)

5. Wild Rovers (Blake Edwards; USA; 1971)

4. La fête à Henriette (Julien Duvivier; Frankrijk; 1952)

3. It Always Rains on Sunday (Robert Hamer; UK; 1947)

2. The Friends of Eddie Coyle (Peter Yates; USA; 1973)

1. Acht Stunden Sind kein Tag (Rainer Werner Fassbinder; Duitse Bondsrepubliek; 1972)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.