10 21 okt. '23

Lezing: Dr. Mattias Frey over filmkritiek in digitale tijden

P1bt9s4ah51gfkrcjrpf1puesp71
Nieuws 25 okt. 2017

Op 31 oktober geeft Dr. Mattias Frey van de University of Kent een gastlezing over filmkritiek vandaag.

Dr. Frey, die onder meer hoofdredacteur is van het tijdschrift ‘Film Studies’, gaat in deze lezing (Film Criticism in the Digital Age: Past, Present and Possible Futures) in op vernieuwende vormen van filmkritiek zoals video-essays en interactieve digitale kritiek.

Frey publiceerde verschillende boeken over filmkritiek, zoals 'The Permanent Crisis of Film Criticism' en 'Film Criticism in the Digital Age'. De lezing hoort in een reeks over digitale filmstudies, gefinancierd via de WOG Digital Cinema Studies (UGent, UAntwerpen en KULeuven) en via de Associatie tussen Universiteit Gent en University of Kent.


Wanneer: 31 oktober 2017, van 14u30 tot 17u00
Waar: Filmzaal Film-Plateay, Paddenhoek 3, Gent
Vrije ingang
Info

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.