11 22 okt. '22

Legowelt speelt 'Aguirre der Zorn Gottes'

03 sep. 2014

Op uitnodiging van Film Fest Gent, Vooruit en art collective Stroom componeerde Danny Wolfers aka Legowelt, een nieuwe soundtrack voor Werner Herzogs 'Aguirre, Der Zorn Gottes'.

Ooit beschreven als een intens kleurrijk levend schilderij, vertelt deze film het verhaal over een geobsedeerde en krankzinnige zoektocht naar de geheime gouden stad van El Dorado door de onherbergzame jungles van het Amazonewoud.

Danny Wolfers is een Nederlandse elektronicaproducer en DJ die onder de naam Legowelt wereldwijde faam oogste. Legowelt beschikt over een verkorte, meer visueel georiënteerde versie van deze film waarbij hij live met synthesizers de soundtrack zal verzorgen. Deels geïnspireerd door de originele betoverende soundtrack van de Duitse krautrock band Popol Vuh en de krankzinnigheid van de legendarische hoofdrolspeler Klaus Kinski.

Deze filmvertoning zal plaatsvinden in de Theaterzaal van Vooruit.

AFTERPARTY
Na de film is er een afterparty in de Balzaal van Vooruit met naast een DJ set van Legowelt zelf ook sets van onder andere Chris Ferreira en DJ Nosedrip.

Info & tickets kan je vinden op de site van Vooruit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.