10 21 okt. '23

LATE ENTRY! Alejandro Amenábar stelt 'Regression' voor op 42e Film Fest Gent

P1a0cp4cbrol5131819kj1gajmv81
26 sep. 2015

'Regression', de nieuwste speelfilm van Alejandro Amenábar ('Abre los ojos', 'Mar Adentro', 'The Others') zal vertoond worden op het 42e Film Fest Gent in de sectie Galas & Specials. De hoofdcast bestaat uit Emma Watson en Ethan Hawke. De film gaat op 17 oktober in Belgische première op het festival, in aanwezigheid van Amenábar zelf. Klik hier om uw tickets te bestellen voor deze voorstelling

Minnesota, 1990. De jonge Angela Gray (Emma Watson) beschuldigt haar vader, John Gray (David Denick), van verkrachting. Deze beweert zich echter niets van de feiten te herinneren en zegt onschuldig te zijn. Het is aan detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) om klaarheid in de zaak te brengen. Maar dan verandert John Gray plotseling van verhaal en bekent hij de feiten. De gerenommeerde psycholoog Kenneth Raines (David Thewlis) wordt op de zaak gezet en krijgt de taak om uit te vinden wat er die dag écht gebeurt is. Maar hoe dichter Raines bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker het wordt voor Angela en Kenner. En tijdens het onderzoek komt er nog een ander, groter en gruwelijker mysterie aan het licht…

'Regression' opende vorige week het internationaal filmfestival van San Sebastian en oogstte tot nu toe al veel lovende kritieken en recensies.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.