10 21 okt. '23

LAST CALL Schrijf je in voor de European Postgraduate in Arts in Sound

P1af3ct4jf1uro1pkq1q7619f21ilv1
30 mrt. 2016

Ben je pas afgestudeerd maar nog niet klaar met het verruimen van je kennis omtrent audiovisuele media? Dan is het nu je LAATSTE KANS om je in te schrijven voor de European Postgraduate in Arts and Sound (EPAS). De eerste module gaat van start op 1 september 2016 in de Gentse School of Arts (KASK). In dit postgraduaat worden de creatieve mogelijkheden van het gebruik van geluid in audiovisuele media en andere kunstvormen onderzocht. Klank behoort wezenlijk tot de manier waarop we de wereld rondom ons waarnemen maar die is, in tegenstelling tot de visuele aspecten van die waarneming, relatief nieuw als onderzoekdomein. Klank wordt meestal als een technisch in plaats van een esthetisch gegeven beschouwd.Belangstellenden kunnen zich inschrijven tot 15 mei 2016.

Film Fest Gent is een stichtend lid van het organiserend EPAS consortium dat de School of Arts Gent, Netherlands Film Academy en Internationale Filmshule Köln als partners heeft. In de cursus wil EPAS klank als een zelfstandige discipline benaderen en daarbij door kritisch en conceptueel denken praktijk en theorie in elkaar integreren. De relatie met andere kunsten zal eveneens aan bod komen.

In het eerste semester komen vijf modules aan bod. Iedere module onderzoekt klank en geluid vanuit een verschillend perspectief. Er is een module over luisteren, over klank en ruimte, over audiovisuele compositie en een persoonlijk project als voorbereiding voor een afsluitend geheel.

Vier modules vinden plaats in Gent. Voor de vijfde, overbrengen van een ervaring door geluid, wordt naar Amsterdam uitgeweken. In het tweede semester wordt een persoonlijk project uitgewerkt bij een EPAS partner of bij een geassocieerde partner. Tot die laatste horen onder meer Film Fest Gent, ENSATT (Lyon), Le Fresnoy Studio (Tourcoing) en Edinburgh College of Arts.

Inschrijven kan tot 15 mei 2016. Meer informatie over EPAS en het programma: www.epasound.org

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.