10 21 okt. '23

'La Fleurière' gaat naar Göteborg

41
Nieuws 09 jan. 2018

Het speelfilmdebuut ‘La Fleurière’ van VAF Wildcard-winnaar Ruben Desiere is geselecteerd voor het Göteborg Film Festival waar de film kans maakt op de Ingmar Bergman International Debut Award, de hoofdprijs in de competitie voor eerste speelfilms. Het Göteborg Film Festival dat plaats heeft van 26 januari tot 5 februari 2018 is het belangrijkste filmfestival van Noord-Europa en is al lang een internationale springplank voor Scandinavische en Europese films.

In ‘La Fleurière’ graven drie mannen vanuit de achterkamer van een bloemenwinkel een tunnel om een kluis in de Nationale Bank te kunnen kraken. De aanhoudende regen treedt op als spelbreker. De hoofdrollen worden gespeeld door Tomàs Balog, Rastislav Vano, Vladimir Balász en Bartolomej Mroc. Ruben Desiere schreef en regisseerde de film en verzorgde ook de cinematografie.

‘La Fleurière’ ging in wereldpremière tijdens het Bâtard Festival in Brussel en de internationale première heeft deze maand plaats in Rotterdam. Eind maart staat de film geprogrammeerd op het Courtisane Festival in Gent en daarna komt de film op 3 april in de Belgische zalen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.