10 21 okt. '23

Kristof Hoornaert start met 'Resurrection'

P1akle227k13ba1f8dq0vsnh19lm1
07 jun. 2016

Kristof Hoornaert begon in Brussel met de opnames van zijn eerste langspeelfilm ‘Resurrection’ waarin de hoofdrollen worden vertolkt door Johan Leysen en Gilles De Schrijver. Het hoofdpersonage is een oude man die al jaren in afzondering leeft en die op een bepaald ogenblik uit medelijden een jonge man opneemt. Hij trof die aan in de open natuur en tussen beiden groeit er een band. Tot de politie aanklopt en van hen verneemt dat zijn jonge vriend iemand heeft vermoord. Dan komt hij voor hartverscheurende keuzes te staan.

De belangrijke bijrollen worden vertolkt door Kris Cuppens en Thomas Ryckewaert. De opnames vinden plaats in België, Frankrijk en Nederland. De Litouwer Rimvydas Leipus verzorgt de fotografie. Leipus werkte eerder samen met Peter Brosens en Jessica Woodworth voor ‘Khadak’.

Kristof Hoornaert schreef ook het scenario voor zijn langspeelfilmdebuut en maakte eerder al nationaal en internationaal furore met zijn kortfilms ‘Kaïn’, ‘The Fall’ en Empire. Deze laatste werd geselecteerd door FFG, het wereldfilmfestival van Montréal en door BFI Londen Film Festival.

‘Resurrection’ wordt geproduceerd door Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof voor Fobic Films. Het VAF/Filmfonds steunt het project.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.