10 21 okt. '23

Kortfilm 'Camouflage' vliegt van KASK naar Cannes

P1be32pne5kk31t2mkng1up816qo1
Nieuws 16 apr. 2017

De in de jongste studentenkortfilmcompetitie van Film Fest Gent vertoonde ‘Camouflage’ van Imge Özbilge is geselecteerd voor het Cinéfondation-programma van het filmfestival van Cannes. Dat programmaonderdeel is bestemd voor aanstormend filmtalent dat zo een internationaal forum en platform krijgt.

Met ‘Camouflage’ studeerde Imge Özbilge af aan het KASK in Gent. Voor haar zes minuten durende afstudeerproject valt ze terug op de politieke toestand in Turkije. Aan de hand van Ottomaanse miniaturen en het werk van Hieronymus Bosch voert Özbilge de kijker mee naar de mysterieuze en surrealistische wereld van een kuststad waar Oost en West elkaar ontmoeten. Verschillende religies en culturen brengen variatie in het leven van de stad maar een politiemacht zwaait er de plak. In een geheime binnentuin ontstaat er een verboden vriendschap.

Imge Özbilge is werkzaam in Antwerpen. Ze werd in Wenen geboren uit Turkse ouders en studeerde visuele communicatiedesign aan de Istanbul Bilgi Universiteit. Daarna volgde ze animatie aan de AKV St. Joost Academy in Nederland en vervolgens aan het KASK in Gent.

Naast ‘Camouflage’ is ook nog ‘Paul est là’ van Valentina Maurel geselecteerd voor het zestien films tellende Cinéfondation-programma. De internationale jury die drie prijzen toekent, staat onder het voorzitterschap van Gouden Palm-winnaar Cristian Mungiu.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.