09 20 okt. '24

Koop nu je tickets voor 16e World Soundtrack Awards: Composed for Television

21 mrt. 2016
Voor de zestiende editie van de World Soundtrack Awards Gala op woensdag 19 oktober, focust Film Fest Gent op origineel geschreven muziek uit televisieseries via de introductie van een nieuwe award ‘Best Original Score for Television Series/Miniseries’, dit met steun van de internationaal gerenommeerde ‘Academy of Television Arts & Sciences’ (organisator van de Emmy Awards). Op 20 oktober vindt een extra WSA concert plaats zonder ceremonie maar met hetzelfde muzikale programma van 19 oktober, aangevuld met bekende tunes uit legendarische series. Tickets voor het World Soundtrack Awards Gala en WSA Concert zijn nu al verkrijgbaar!

We kennen allemaal het dilemma: slapen gaan of nog één aflevering zien. 'House of Cards', 'Game of Thrones', 'The Americans', 'Better Call Saul', 'Mad Men', 'Fargo', 'The Leftovers', 'Sherlock', 'Downton Abbey', 'Borgen', 'The Killing', 'The Walking Dead', 'Les Revenants'…

‘Het lijstje is gewoon eindeloos,’ zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. ‘De nieuwe TV-drama’s trekken niet alleen de beste regisseurs, scenaristen en acteurs aan, maar ook de meest getalenteerde en creatieve componisten. Nu televisie in de kunst van het verhalen vertellen voor niets moet onderdoen wat in de bioscoop te zien is, willen we het aandeel van de componist belichten in deze verslavende vorm van televisiekunst.‘

Op de World Soundtrack Awards, vast onderdeel van Film Fest Gent sinds 2001, worden jaarlijks de meest prestigieuze filmmuziek prijzen ter wereld uitgereikt. Met deze focus verwierf het festival haar eigen unieke plaats tussen de vele duizenden filmfestivals in de wereld.

Nieuwe locatie en data

Inspelend op het fenomenaal succes van series staat het programma van de 16e editie van de World Soundtrack Awards volledig in het teken van originele scores geschreven voor televisie (drama series en miniseries). We kozen niet alleen voor een prestigieuze nieuwe locatie, Capitole Gent, maar ook voor een ontdubbeling van het jaarlijks feest van de filmmuziek dat nu niet aan het eind maar midden in het festival plaats heeft:

- Woensdag 19 oktober: exclusieve World Soundtrack Awards Gala dat u kan bijwonen in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. Op de award ceremonie wordt een nieuwe prijs uitgereikt: Best Original Score for Television Series & Miniseries. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een concert van het beste van de hedendaagse tv-scores ('House of Cards', 'Homeland', 'Fargo', 'The Leftovers', 'Mad Men', 'Sherlock' e.a.) Duur van de avond: 3 uur (incl.pauze)

- Donderdag 20 oktober: WSA Concert (zonder ceremonie). Met het beste van de hedendaagse tv-scores (zelfde programma als woensdag), aangevuld met bekende tunes uit legendarische series die tot het collectief geheugen horen, zoals 'Mission Impossible', 'Dallas', 'Dynasty', 'Star Trek', 'The Untouchables', 'The Man from U.N.C.L.E'. e.a. Duur van de avond: 1u30 (zonder pauze; zonder ceremonie)

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé brengen de indrukwekkende muziek uit de meest succesvolle internationale televisieseries live, begeleid door fragmenten op groot scherm.

‘It is enormously exciting that the prestigious World Soundtrack Awards are now going to recognize excellence in television music. This is further evidence that we have entered a “platinum age” of television in which its quality and level of craftsmanship has never been better.’ - Michael A. Levine, Television Academy

Tickets
Tickets voor het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober en het WSA Concert op 20 oktober zijn te koop via Sherpa.

Klik hier voor tickets voor het World Soundtrack Awards Gala
Klik hier voor tickets voor het WSA Concert

Tickets zijn ook telefonisch te bestellen op 070 69 11 11 (€0,30/min) of vanuit Nederland op 0900 20 22 640 (€0,45/min) en aan de kassa van Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen.

Film Fest Gent biedt ook business- en hospitality pakketten aan voor een muzikale avond uit met uw bedrijf. Interesse? Neem contact op met Astrid Plaetinck voor meer informatie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?