11 22 okt. '22

King of the Belgians trekt naar Zuid-Korea

P1asjtdom21ltn1677cma1nde1i7r1
14 sep. 2016

Na succesvolle vertoningen in de Orrizonti sectie op het Filmfestival van Venetië is ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Busan in Zuid-Korea. Op dat festival dat doorgaat van 6 tot 15 oktober zal ook de kortfilm ‘Gerontophobia’ van Boris Sverlow te zien zijn.

Na de Venetiaanse wereldpremière had het vakblad Variety het over “een aantrekkelijk mockumentary” en over een “heerlijke, verrassende en respectvolle schets over de absurditeit van de monarchie, België en de Balkan”. Bij de in de smaak vallende acteurprestaties haalde Variety’s collega Screen International Peter Van den Begin als koning Nicolas III op de voorgrond omdat hij “de koning een soort eenvoudige en natuurlijke allure geeft”.

In Busan maakt de film deel uit van het World Cinema programma en na deze Aziatische première komt de Belgische op Film Fest Gent. Op 30 november komt de film uit in de Belgische zalen.
‘Gerontophobia’ krijgt zijn wereldpremière binnen de Wide Angle sectie van het festival van Busan. Regisseur Boris Sverlow draaide zijn kortfilm met de steun van een Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Zijn film speelt zich af in een utopische maatschappij. Bij een mislukt experiment komt een giftige gaswolk vrij die alles en iedereen veroudert. Een zwangere vrouw zet haar eigen veiligheid en die van andere geëvacueerden op het spel om haar achtergebleven geliefde te redden. Marieke Dilles en Maarten Kegels vertolken de hoofdrollen in dit vijftien minuten durende science fiction drama. Sverlow combineerde live action beelden met animatietechnieken en levert een film af met een waasje retro.

Zowel ‘King of the Belgians’ als ‘Gerontophobia’ werden door het VAF gesteund.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.