09 20 okt. '24

Kinepolis heropent IMAX-zaal in Brussel

P1b28jk8darij10408ia1j1m112b1
Nieuws 23 nov. 2016
Het cinemacomplex Kinepolis in Brussel heropent binnenkort opnieuw een IMAX-zaal. Deze zaal met extra groot scherm sloot eind 2005 nog de deuren.

Kinepolis opende in 1988 haar bioscoopcomplex in Brussel, op dat moment met 25 zalen ’s werelds eerste megaplex. Eén van deze zalen huisvestte de eerste IMAX-ervaring in een commerciële bioscoop. IMAX was tot dan toe hoofdzakelijk verbonden aan musea en er werden uitsluitend documentaires getoond. Ondanks een grote schare fans sloot Kinepolis de IMAX-zaal eind 2005, omwille van de toen beperkte beschikbare content. Vandaag is Kinepolis ervan overtuigd dat IMAX next-generation laserprojectie, in combinatie met kaskrakers aangepast aan het IMAX-formaat, Belgische filmliefhebbers een additionele, exclusieve filmervaring zal bezorgen.

“De grenzen van innovatie opzoeken om de klantbeleving te verbeteren is altijd de hoeksteen van ons succes geweest. Dit continue streven, in combinatie met het succes van IMAX in markten zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland, heeft ons ertoe gebracht onze voormalige IMAX-zaal in Brussel te heropenen en uit te rusten met de laatste nieuwe laser- en geluidstechnologie van IMAX”, zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group. “We zijn verheugd om onze samenwerking met IMAX nieuw leven in te blazen en op deze manier verder te investeren in een unieke bioscoopervaring voor onze klanten.”

De opening van de IMAX-zaal staat gepland op 14 december, gelijktijdig met de release van ‘Rogue One: A Star Wars Story’, de eerste film die er zal vertoond worden.

Alle info over IMAX Brussel is terug te vinden op de IMAX- facebookpagina

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?