12 23 okt. '21

Kid wint Magritte voor Beste Vlaamse Coproductie

P18fum5g5eqm21o56238t7op111
04 feb. 2014

Fien Trochs speelfilm Kid is vanavond bekroond geworden met de Magritte voor Beste Vlaamse Coproductie. Ook Ozark Henry viel in de prijzen dankzij de soundtrack die hij schreef voor het met Vlaanderen gecoproduceerde Le monde nous appartient.

Naast Kid waren ook Brasserie Romatiek en Het vijfde seizoen genomineerd in de categorie Beste Vlaamse Coproductie. Kid is een productie van Antonino Lombardo van Prime Time, gecoproduceerd door Versus Production.

Binnen de categorie Beste Originele Score viel muzikant Ozark Henry in de prijzen. Stephan Strekers Le monde nous appartient, waarvoor hij de muziek schreef, werd gecoproduceerd door Tomas Leyers van het Vlaamse productiehuis Minds Meet.

De Magritte du Cinéma werden vanavond voor de vierde maal uitgereikt vanuit het Brusselse congrescentrum Square. Zowel Kid als Le monde nous appartient konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.