10 21 okt. '23

Kevin Janssens wordt 'De Patrick'

De patrick 2
Nieuws 17 jul. 2018

​Op een geheime plaats in de Ardennen draait Tim Mielants tot eind augustus zijn eerste speelfilm ‘De Patrick’. Kevin Janssens vertolkt de titelrol en om in de huid van zijn personage te kruipen onderging hij een fysieke metamorfose.

Kevin Janssens kwam 17 kilogram bij om de rol te spelen van een klusjesman op de naturistencamping van zijn vader. Naast het uitvoeren van die taak ontwerpt en maakt Patrick nog meubels. Als hij bij het uitvoeren van zijn hobby zijn favoriete hamer kwijtspeelt, zoekt hij die in alle hoeken en kanten van de camping. Wanneer zijn vader plots sterft, wordt die zoektocht een existentiële queeste.

In een persbericht linkt regisseur Tim Mielants het onderwerp van zijn film aan een eerder verblijf – in 1985 – op een naturistencamping in de Pyreneeën. Hij maakte er allerlei verwarrende situaties mee en ontmoette er tal van vreemde figuren. In een interview met De Standaard heeft de regisseur het over een camping die als uitvalsbasis diende voor de ETA. “Een inspirerende ervaring die in mijn eerste langspeelfilm opnieuw realiteit zal worden”, zegt Tim Mielants.

Ver van mezelf

Kevins Janssens vindt de rol van Patrick “een geweldige uitdaging waarin ik ontzettend veel zin heb. Aanvankelijk beseften Tim en ik dat Patrick als personage heel ver van mezelf stond. Toen suggereerde Tim dat ik wat zou kunnen verdikken om op die manier in een ander lichaam terecht te komen zodat ik me zelf niet meer zou herkennen. Dat heeft gewerkt”.

Tim Mielants is bekend van tv-reeksen als ‘Code 37’ en ‘Cordon’ en brak daarna internationaal door met afleveringen van de Frans-Britse reeks ‘The Tunnel’. Daarna volgden onder andere afleveringen van de sciencefictionreeks ‘Legion’ gelinkt aan Marvel Comics en het derde seizoen van de BBC-reeks ‘Peaky Blinders’ met Cillian Murphy.

Kevin Janssens was eerder te zien in ‘Windkracht 10’, ‘Zot van A’, ‘Quiz me Quick’, ‘Vermist’, ‘D’Ardennen’ en in ‘Tueurs’. In ‘De Patrick’ krijgt hij het gezelschap van onder meer Jan Bijvoet, Josse de Pauw, Frank Vercruysse, Katelijne Damen, Tine Van den Wijngaert en Bouli Lanners.

‘De Patrick’ wordt in de loop van 2019 in de zalen verwacht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.