12 23 okt. '21

Joseph Plateau Prijs voor Jacques Dubrulle op 40 Years of Film Fest Gent – A Music Celebration

P18732ars11rkl1li6k0rq0r1sh51
17 okt. 2013

Onder het motto “je wordt maar een keer 40 jaar” vond gisterenavond het '40 Years of Film Fest Gent - a music celebration' plaats. Bovendien kreeg de erevoorzitter van de raad van bestuur van Film Fest Gent Jacques Dubrulle een Joseph Plateau Honorary Award.

“Wat anders kan je bedenken bij de 40e verjaardag van Film Fest Gent dan aan 40 bevriende componisten te vragen om één minuut muziek te componeren? Aanlokkelijk doch zeer moeilijke opdracht om binnen 60 seconden een muzikaal verhaal te vertellen. Alsof je Michelangelo zou vragen een miniatuur te schilderen op de achterkant van een postzegel, nadat hij de plafonds van de sixtijnse kapel had beschilderd. Maar filmcomponisten kunnen dit en geloof me, op één minuut kan je heel wat vertellen!” (Dirk Brossé)

Tijdens het eerste deel van het concert brachten Andreas De Leenheer, Daniel Termont, Jozef Dauwe en Joke Schauvliege op hun eigen manier hulde aan 40 jaar Film Fest Gent.

Aansluitend werd Jacques Dubrulle in de bloemen gezet met een Joseph Plateau Honorary Award voor zijn jarenlange engagement in de organisatie van Film Fest Gent.

De veertig minuten muziek werden in het tweede deel afgewisseld met een terugblik op onze 40 jarige geschiedenis.

Veel van de componisten die meewerkten aan dit verjaardagsconcert waren ook aanwezig: onder andere Dario Marianelli, Rachel Portman, Daniel Tarrab en jurylid Gustavo Santaolalla, maar ook Vlaamse componist Wim Mertens en Steve Willaert waren aanwezig.

Dit verjaardagsconcert was een initiatief van Dirk Brossé. Niet alleen componeerde hij ook 1 minuut muziek, deze veertig minuten muziek werden bovendien ook door hem gedirigeerd en gespeeld door 28 solisten van het Brussels Philharmonic.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.