09 20 okt. '24

John Powell, Peer Raben, Michael Giacchino en Piet Goddaer op zesde editie WSA

04 jul. 2006
De zesde editie van de World Soundtrack Awards op 14 oktober 2006 belooft opnieuw hét evenement bij uitstek te worden voor filmmuziekliefhebbers. De wereldtop onder de filmmuziekcomponisten zakt die dag naar Gent af om er de World Soundtrack Awards uitreiking en het daaraan gekoppelde concert bij te wonen. Onder andere de muziek van Michael Giacchino, Peer Raben, John Powell en Piet Goddaer zal daarbij centraal staan.
Sinds het Filmfestival Gent in 2001 de World Soundtrack Awards en Academy in het leven heeft geroepen, is het evenement uitgegroeid tot dé jaarlijkse hoogmis voor filmmuziekliefhebbers. Tijdens de vorige editie op 15 oktober 2005 stond componiste en Oscarwinnares Rachel Portman (Emma, The Cider House Rules, Smoke, Chocolat) nog samen op de planken met Mike Stoller (de songsmid van Elvis Presley), onze eigen Raymond van het Groenewoud en de Argentijnse componist Gustavo Santaolalla. Die laatste speelde er in wereldpremière live zijn muziek uit Brokeback Mountain, een soundtrack waarvoor hij nadien werd bekroond met een Oscar. De belangrijkste prijs die avond ging naar de Italiaanse componist Angelo Badalamenti, bekend voor zijn jarenlange samenwerking met cultregisseur David Lynch. Hij kwam eigenhandig zijn prijs voor Soundtrack Composer of the Year afhalen, een prijs die hij kreeg voor zijn soundtrack bij Un Long Dimanche de Fiançailles. Tijdens de zesde editie van de World Soundtrack Awards zal het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé live de muziek spelen van Michael Giacchino (Mission Impossible III, The Incredibles, Lost) die vorig jaar de titel van WSA Discovery of the Year in de wacht sleepte. Michael Giacchino kan er door andere verplichtingen jammer genoeg niet bij zijn in Gent, maar zijn afwezigheid wordt ruimschoots gecompenseerd door de komst van de wereldberoemde componist Peer Raben. Raben was jarenlang de huiscomponist van R.W. Fassbinder en schreef ook muziek voor Wong Kar Wai's 2046. Hij zal in Gent een World Soundtrack Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen voor zijn rijk gevulde carrière. Ook filmcomponist John Powell zal er die avond bij zijn. Hij is vooral bekend van zijn soundtracks voor United 93, Shrek, Chicken Run, The Italian Job en The Bourne Supremacy. Voor die laatste film werd Powell tijdens de vorige editie van de World Soundtrack Awards genomineerd voor beste soundtrack en beste componist. Naar jaarlijkse gewoonte staat er ook een Belg op het podium tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards. Dit jaar zal Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, een suite brengen met zijn muziek uit Kruistocht in Spijkerbroek. Het volledige programma en de nominaties van de World Soundtrack Awards 2006 worden later bekendgemaakt. Hou de website www.worldsoundtrackawards.com in de gaten voor de laatste updates. Op die website kunnen filmmuziekfans nu al hun stem uitbrengen voor de World Soundtrack Public Choice Award. Elke filmmuziek liefhebber kan uit de titels van de afgelopen 12 maanden zijn favoriete soundtrack kiezen en zijn stem uitbrengen. World Soundtrack Awards, zaterdag 14 oktober 2006 in Concertzaal De Bijloke, Gent. Tickets: € 40, € 32 (+ €2 reservatiekost per ticket en € 1,10 verzendingskost per bestelling) via Teleticket (www.teleticketservice.com - 070 345 345)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?