08 19 okt. '24

Johan Leysen wint Joseph Plateau Honorary Award

P1bsik6oh5sri10fvgtggoo1von1
Nieuws 16 okt. 2017
Johan Leysen is een prominent acteur op de 44e editie van Film Fest Gent: met hoofdrollen in zowel 'Façades' als 'Resurrection' en 'Tueurs' mocht hij al meermaals zijn entrée maken op de rode loper. Gisteren mocht hij ook nog de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen.

Op de Avond van het Filmberoep afgelopen zaterdag greep hij naast een Acteursgildeprijs, maar dat werd gisteren ruimschoots goedgemaakt. Johan Leysen ontving tijdens de première van 'Resurrection' de Joseph Plateau Honorary Award voor zijn impressionante carrière.

Leysen heeft meer dan 150 rollen op zijn palmares staan, waarvan drie op deze editie van Film Fest Gent. 'Resurrection' is het langspeeldebuut van Kristof Hoornaert met hoofdrollen voor Leysen en Gilles De Schryver. Verder vertolkt hij de rol van de vader in 'Façades' van Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Hij is ook te zien in 'Tueurs', een film van Jean-François Hensgens en François Troukens.

"Johan Leysen is al decennialang een vaste waarde in de Vlaamse film en werkte samen met de grootste talenten van de Belgische cinema, van André Delvaux tot Joachim Lafossee", aldus Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent. "Ook heeft geen enkele Vlaamse acteur zo'n avontuurlijk internationaal parcours afgelegd, met films van Jean-Luc Godard, François Ozon, Patrice Chéreau, Anton Corbijn, Raoul Ruiz en Philippe Grandrieux."

'Façades' is te zien op dinsdag 17/10 om 14u30 in Kinepolis.

'Resurrection' is te zien op woensdag 18/10 om 17u30 in Kinepolis.

'Tueurs' is te zien op dinsdag 17/10 om 20u (in aanwezigheid van de cast en crew), op woensdag 18/10 om 17u30 en op donderdag 19/10 om 22u30, telkens in Kinepolis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?