10 21 okt. '23

Johan Heldenbergh speelt opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film

Heldenbergh
Nieuws 20 aug. 2019

Nog tot midden september vinden de opnames van ‘Mijn vader is een saucisse’ de eerste langspeelfilm van Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh en Hilde De Baerdemaeker in de hoofdrollen, plaats. Anouk Fortunier won op Film Fest Gent 2015 met haar afstudeerproject ‘Drôle d’oiseau’ de publiekprijs in de studentenkortfilmcompetitie. Voor Johan Heldenbergh is de vaderrol de eerste hoofdrol in een Vlaamse film sinds ‘The Broken Circle Breakdown’.

Het door Jean-Claude van Rijckeghem geschreven scenario dat zich haast volledig in Gent afspeelt, gaat over de twaalfjarige Zoë die haar vader steunt wanneer die plots beslist om een carrièreswitch te maken. Van bankier wil hij acteur worden. Zijn beslissing leidt tot een stevige ruzie tussen Zoë’s ouders maar Zoë zelf gelooft rotsvast in haar vaders talent... Savannah Vandendriessche, bekend van ‘Rosie en Moussa’ vertolkt de rol van Zoë.

In een persbericht zegt Johan Heldenbergh dat hij volledig gevallen is voor de verfrissende kortfilm van Anouk Fortunier en geraakt werd door de zotheid van de personages. “Ik herken veel van mezelf in Anouk”, zegt Heldenbergh, “haar noodzaak om een verhaal te vertellen en haar enorme gedrevenheid om dat zo goed mogelijk te doen. Bovendien vind ik in dit project de mensen van ‘Aanrijding in Moscou’ terug.”

Johan Heldenbergh was recentelijk te zien in buitenlandse producties zoals ‘The Zookeeper’s Wife’, ‘The Hummingbird Project’, ‘The Confessions’ en ‘Through The Air’.

Volgens Anouk Fortunier is de rol van Pap, Johan Heldenberg op het lijf geschreven. “Het personage dat Johan neerzet heeft iets gewaagd, iets “lunatic”, maar even goed iets ongelooflijk liefdevol”, voegt ze eraan toe. Volgens Fortunier wordt ‘Mijn vader is een saucisse’ “een gelaagde film vol humor voor iedereen die een aparte familie heeft”.

Dries Phlypo produceert voor A Private View en Paradiso Filmed Entertainment brengt de film in 2020 naar de zalen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.