09 20 okt. '24

Jeugdfilmorganisaties vormen samen JEF

P1bjn25aeh8sn1e6b1q8c10mv1l7p1
Nieuws 28 jun. 2017
Na jarenlange samenwerking bundelen Jekino, Lessen in het donker en het Jeugdfilmfestival hun krachten en worden JEF! Deze nieuwe naam staat garant voor meer expertise, meer slagkracht en meer reikwijdte voor de jeugdfilm in Vlaanderen. Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) werkte mee aan het tot stand komen van JEF.

JEF staat voor jeugdfilm maar beperkt zich niet tot alleen maar film. JEF maakt jongeren filmwijs, gidst doorheen het filmaanbod, betrekt jongeren bij zijn werking, organiseert evenementen en festivals, stimuleert de jeugdfilmproductie in Vlaanderen. Een en ander zorgt ervoor dat JEF een uniek en ultiem aanspreekpunt is voor alles en iedereen die te maken heeft met jongeren, film en nieuwe media.

Het JEF-team nam al zijn intrek in de nieuwe kantoren in Antwerpen en ook Brugge krijgt een satellietkantoor. Niet onbelangrijk is dat alle medewerkers van de drie verschillende organisaties aan boord blijven. Ze komen van Jekino, de distributeur en pleitbezorger van en voor kwaliteitsfilms voor kinderen en jongeren. Het team van Lessen in het donker zorgt voor een uitgebreide omkadering van schoolvoorstellingen en de ploeg van Jeugdfilmfestival vertoont exclusieve kwaliteitsfilms op locaties in Antwerpen, Kortrijk, Gent en Brugge. Nu vormen ze, met het oog op de toekomst, met zijn allen JEF. Een en ander wordt op 28 en 29 oktober feestelijk gelanceerd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?