10 21 okt. '23

Jef Neve zet ‘Sprakeloos’ op muziek

P1asjtsp9q18ippqg1gq018kn1k3g1
14 sep. 2016

Na het afsluiten van de opnames van Hilde Van Mieghems nieuwe film ‘Sprakeloos’ maakte de productiemaatschappij Caviar bekend dat Jef Neve de muziek zal componeren voor deze verfilming van het gelijknamige boek van Tom Lanoye. Jef Neve, bekend pianist en componist, is ervan overtuigd dat hij samen met Hilde Van Mieghem “op beeld en muziek zal zetten wat Tom destijds prachtig in zijn boek heeft verwoord. Zodanig zelfs dat het vaak voorkomend gezegde “het boek was toch beter niet langer opgeld zal maken”.

De film focust op de relatie tussen een moeder en haar zoon, vertolkt door Viviane De Muynck en Stany Cretz. Nadat José getroffen werd door een beroerte is ze slechts een schim van haar oude fiere zelf. Haar zoon Jan wordt door die gebeurtenis gedwongen om alles in vraag te stellen, tot en met zijn literaire prioriteiten. De opnames van de film begonnen op 25 juli en eindigden in Oordegem op 9 september. Er werd vooral gedraaid in de regio Sint-Niklaas en Antwerpen. Naast De Muynck en Cretz waren er rollen voor Rik Van Uffelen, Marie Vinck, Flor Decleir en Hans Kesting. Ook de Nederlandse actrice Halina Reijn van Toneelgroep Amsterdam en bekend van verschillende films en tv-series zal in ‘Sprakeloos’ te zien zijn.

Deze Caviar productie kon rekenen op de steun van het VAF en wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment. De film komt in het voorjaar van 2017 in de bioscopen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.