10 21 okt. '23

Japan in al haar facetten tijdens het Japan Square filmfestival

Her love boils bathwater
Nieuws 13 mrt. 2018

Ook dit jaar strijkt het Japan Square Filmfestival voor de 9e keer neer in cinema Skoop in Gent. Van 14 tot en met 18 maart kan je daar terecht voor je jaarlijkse dosis japanofilie met een verse filmoogst, culinaire vervoering en een weekje ongebreideld escapisme voor jong en oud.

Het recept blijft ook voor deze 9e editie onveranderd: Een veelzijdige blik op de al even veelzijdige Japanse cultuur aan de hand van film en tal van randactiviteiten. De bedoeling is Japan in al haar facetten voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Ze proberen daarbij ook verder te gaan dan het clichématige beeld van karate, neonreclame en sushi.

Openen doet het festival met de Belgische première van ‘Her Love Boils Bathwater’ van Ryôta Nakano, de Japanse inzending voor de oscars van 2017. Daarnaast vind je op de programmatie een enorme variatie, van hedendaags romantisch drama tot uitzinnige animatie. Dit jaar verwelkomt Japan Square Filmfestival regisseur Eija Uchida tijdens een Q&A voor zijn film 'Love & Other Cults'. Zijn vorige film 'Lowlife Love' kon je bewonderen op Film Fest Gent in 2016. Voor de documentaire 'Dreaming Murakami' nodigde Japan Square vertaalster Elbrich Fennema uit. Zij werkte aan de vertaling voor de nieuwste roman van Haruki Murakami en kan het publiek ongetwijfeld inleiden in zijn droomwereld.

Ook dit jaar heeft het festival op zaterdag enkele kortfilms geselecteerd speciaal op maat van kinderen met als rode draad vriendschap in al haar geuren, kleuren en vormen. Na de filmvertoning kan iedereen gezellig aanschuiven bij de knutseltafels in het Studio Skoop café. Leer origami vouwen of maak je eigen animatiefilmpje met behulp van stopmotion.

Mocht je van al dat film kijken honger krijgen, dan kan je tijdens het Japan Square Filmfestival op donderdag en zondag ook genieten van authentieke Japanse gerechten. Reserveren is zeker aangeraden!

Meer info: www.japan-square.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.