09 20 okt. '24

Jan Verheyen en Lien Willaert verfilmen Nicci French

Jan Verheyen en Lien Willaert
Nieuws 06 sep. 2022
In Valkenburg begonnen Jan Verheyen en Lien Willaert met de opnames van Het geheugenspel naar het boek van Nicci French. De hoofdrol wordt vertolkt door Anna Drijver bekend van Undercover.

Het geheugenspel is een bewerking van het boek The Memory Game waarvan er in Vlaanderen en Nederland meer dan 350.000 exemplaren zijn verkocht. Het wordt de eerste bioscoopfilm naar een bestseller van het schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French. Alles draait om de lugubere vondst van het lijk van Nathalie in de tuin van het landhuis van de familie Deridder. De destijds pas 16-jarige dochter verdween 25 jaar geleden. De ontdekking maakt een einde aan jarenlange onzekerheid maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

Puzzel

In deze whodunit worden de Vlaamse hoofdrollen vertolkt door onder meer Louis Talpe, Gert Winckelmans, Vic de Wachter, Gilda de Bal, Lynn van Royen en Peter Thyssen. Nederlandse hoofdrollen zijn weggelegd voor Anna Drijver, Maarten Heijmans, Martijn Hillenius en Meral Polat.

Hoofdrolspeelster Anna Drijver vindt dat "je met Nicci French als basis weet dat de plot lekker ingewikkeld en gelaagd in elkaar steekt. Voor mijn personage Eva is het een heftige puzzel: wat is er echt gebeurd met haar jeugdvriendin en wat heeft ze echt gezien?"

Met deze film slaan Jan Verheyen en Lien Willaert voor de derde keer de handen in elkaar en voor Jan Verheyen wordt Het geheugenspel zijn twintigste film. Hij komt medio volgend jaar in de bioscopen.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?