10 21 okt. '23

International Alien Day baant weg voor nieuwe 'Alien'

P1be325lbs150j15l5b4cmoc1gpj1
Nieuws 15 apr. 2017

Op 26 april 2017 willen we jullie allemaal horen schreeuwen! Met deze variatie op “in de ruimte hoort niemand je schreeuw” uit de eerste ‘Alien’ film worden de fans van Ridley Scotts baanbrekende sciencefictionfilm uitgenodigd op de ‘International Alien Day’.

De datum is volgens Tom Dhaenens, productmanager bij Kinepolis België, niet lukraak gekozen. “In de Verenigde Staten wordt 26/4 geschreven als 4/26 en daarmee verwijst de International Alien Day’ naar planeet LV-426 die in de film een belangrijke rol speelt”, zegt Tom Dhaenens.

Een en ander kadert ook in de aanloop naar 17 mei 2017, de dag waarop de nieuwe ‘Alien: Convenant’ in première gaat. Met ‘Alien: Convenant’ keert Ridley Scott terug naar het door hem gecreëerde universum. In dit nieuwe hoofdstuk stuit de bemanning van het koloniale schip Convenant tijdens een reis naar een planeet op een schijnbaar onontdekt paradijs. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn, die hun ergste nachtmerries overtreft. In deze zogenaamde prequel worden de hoofdrollen vertolkt door Michael Fassbender, James Franco, Noomi Rapace en Guy Pearce.

Kinepolis België haalt op 26 april de originele ‘Alien’ film uit de filmkelder en de bezoekers ontvangen deze keer een gratis dvd van ‘Aliens’ uit 1986 als een “soort mentale voorbereiding op de nieuwe film”. “En wie echt niet kan wachten op de wereldpremière van ‘Alien: Convenant’ kan zich nu al via de Kinepolis-site inschrijven voor ‘Obscure Night’ op 11 mei waar de nieuwste ‘Alien’ film in avant-première kan bekeken worden”, voegt Tom Dhaenens er aan toe.

De International Alien Day gaat door in alle Kinepolis-complexen en in Studio Skoop (Gent), UGC Antwerpen, De Brouckère (Brussel) en Utopolis Mechelen.

Op de nieuwe Alien Universe Hub krijgen Alien-fans de kans om via livestream Q&A sessies te volgen met de cast van ‘Alien:Convenant’ en een blik te werpen achter de schermen van de film. De livestream vanuit de Fox studio's in Los Angeles start op 26 april om 19u00.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.