09 20 okt. '24

Internationaal symposium van de 'School of Sound'

26 nov. 2014
Een unieke reeks masterclasses die de kunst van geluid in film, de kunsten en media verkent. woensdag – zaterdag 8-11 april 2015 Purcell Room, Southbank Centre Londen

Het 'School of Sound' symposium werd gecreëerd om een crossdisciplinaire benadering van het gebruik van geluid in kunst en media aan te moedigen. In het symposium onderzoekt men wat geluid precies doet. Hoe het werkt. Hoe het publiek luistert.

Het is de ideale plaats om gedurende vier dagen je kennis rond de werking van geluid bij te spijkeren. Hoe het informatie en emoties doorgeeft naar een publiek. En hoe je er als kunstenaar mee aan de slag kan. Hoe wordt er nagedacht over iets zo ongrijpbaars? Hoe kan het onderwezen worden?

Geluid lijkt steeds ambigue grenzen op te zoeken: het emotionele, de sub-text, het intuïtieve. Tast de grenzen af tussen werkelijkheid en fantasie, tussen het bewuste en het onderbewuste.

Van nature uit zal de academische wereld en de beroepspraktijk ver weg blijven van ambiguïteit en kruisbestuiving. Beiden blijven vaak liever binnen hun eigen grenzen. Maar toch ontstaan er interessante spanningen indien ze elkaar wel ontmoeten!

Het symposium laat u vier dagen uw gebruikelijke routine verlaten. Dompelt u onder in een wereld van verbeelding, inventiviteit en innovatie. Waar u kan luisteren naar heel uiteenlopende presentaties, van uitzonderlijke talenten. Stap uit je ‘comfort zone’ om te reflecteren over geluid als iets uiterst complex, entertainend en belangrijk.

Waarom het symposium bijwonen?
De ‘School of Sound’ is geen academische conferentie. Het gaat niet om het vinden van een job. Ook niet over hard- en software. Het is de uitgelezen kans om een reeks creatieven te ontmoeten. Om te luisteren naar de manieren waarop zij werken met, en denken over geluid in film, theater, dans, games, installaties, muziek en radio. Je ontmoet er professionals, docenten, artiesten en studenten met wie je kan netwerken, ideeën uitwisselen en wie weet... samenwerken.

De eerste bevestigde sprekers:
- choreograaf SIOBHAN DAVIES in gesprek met componist/performer MATTEO FARGION
- opera en theaterregisseur PETER SELLARS
- geluidskunstenaar en bruiteur NICOLAS BECKER
- artiest, filmmaker en schrijver JOHN AKOMFRAH
- installatie kunstenaar IMOGEN STIDWORTHY
- radio producer PIERS PLOWRIGHT
- performance kunstenaar DICKIE BEAU
- componist GERHARD ECKEL
- filmmaker en componist NADIM MISHLAWI
- sound designer RANA EID
- games designers MARTIN STIG ANDERSEN, JOANNA ORLAND en componist en consultant JOHN BROOMHALL
- ‘yoiker’ ÁNDE SONBY

De komende weken zullen meer sprekers aangekondigd worden via de site van de School of Sound: www.schoolofsound.co.uk

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?