Intergenerationeel filmcafé brengt jong en oud samen tijdens FFG2022

Call Jane 1
Nieuws 08 sep 2022
Cinema brengt jong en oud dichter bij elkaar! Na enkele succesvolle edities in Sphinx Cinema maakt ‘GENERATIONS’ een uitstap naar Film Fest Gent. Op donderdag 13 oktober gaan jong en minder jong samen naar Call Jane. Nadien ontmoeten beide generaties elkaar in het Film Fest Café. Ben jij een 65-plusser en heb je zin in een drankje en een babbel met de jongere generatie? Schrijf je dan nu in!
generations

GENERATIONS on Tour

Do. 13.10.2022 - 13:00-16:00 - Kinepolis


Jong en oud gaan samen naar de film Call Jane en genieten daarna van een gratis drankje en een filmbabbel in het Film Fest Café.

Call Jane schetst het verhaal van een getrouwde vrouw in de VS die ongewenst zwanger blijkt, in een tijd dat abortus nog verboden was. Gelukkig is er het clandestiene collectief 'Call Jane' dat haar kan helpen… Phyllis Nagy’s nieuwe film maakt een haarfijne schets van de jaren ‘70 in de VS.

Na de film is er tijd en ruimte voor een ontmoeting. Wat vonden de verschillende generaties van de film? Hoe verhouden ze zich tot de thematiek van de film? Frisse meningen en nieuwe perspectieven zullen ongetwijfeld ontspruiten.


Wil je deelnemen aan GENERATIONS on Tour?

  • Deelnemen als jongere?

    Deelnemen is niet meer mogelijk; de GENERATIONS on Tour is volzet voor jongeren.

  • Ben je ouder dan 65?

    Inschrijven kan vanaf september. De prijs voor 65-plussers bedraagt 8 euro.

Call Jane

Call Jane

"Call Jane". Die oproep dook in de jaren '60 en '70 regelmatig op in het straatbeeld van Chicago. Vaak op flyers en posters die via codetaal afficheerde dat deze mysterieuze Jane ongewenst zwangere vrouwen kon helpen. Een van de vrouwen die deze oproep bereikt is Joy (Elizabeth Banks). Zij is een zwangere vrouw die weet wat ze wil. Tot de dokter vertelt dat haar hart te zwak is om nog een baby ter wereld te brengen. Het is haar leven of dat van haar ongeboren kind.

Maar een keuze heeft ze niet: abortus is immers verboden. Gelukkig is er Jane, een collectief onder leiding van Virginia (Sigourney Weaver) dat helpt om veilig abortussen uit te voeren. Phyllis Nagy, die als scenarist van Todd Haynes' jaren '50-portret Carol al toonde dat ze een bijzonder gevoel voor plaats en tijd heeft, weet ook in haar regiedebuut de Amerikaanse jaren '70 haarfijn te schetsen én te fileren.

Generations

Plus Parcours

Jaar in jaar uit nodigt Film Fest Gent de iets oudere filmliefhebbers uit voor het Plus Parcours. Deze filmselectie daagt uit met films van over de hele wereld en wil een wegwijzer zijn in een overrompelend aanbod. Gastheer is niemand minder dan filmkenner Roel Van Bambost. De namiddagvertoningen die deel uitmaken van het parcours worden steevast ingeleid door Roel. Na de vertoning kan je overigens in het Film Fest Café genieten van een gratis drankje!