10 21 okt. '23

InMICS Composers Lab tijdens Film Fest Gent

Programma header 900x480 2
Nieuws 24 sep. 2018

Als deel van de lancering van de International Master in Composition for Screen (*) werd het InMICS Composers Lab, een uitdagend bijhorend trainingsprogramma voor de studenten, geïntroduceerd.

Ontwikkeld met de steun van het Creative Europe Culture programma van de Europese Unie, InMICS Composers Lab is een nieuw verplicht component van de InMICS Master en biedt het zijn studenten een reeks masterclasses, workshops en netwerkmogelijkheden om hun praktische know how en skills die verband houden met audiovisuele media verder te ontwikkelen. Tijdens de twee jaar durende InMICS Master wordt het InMICS Composers Lab georganiseerd door de volgende partners: Film Fest Gent, Festival International du Film d’Aubagne en het Krakow Film Music Festival, waar het Composers Lab ook telkens zal doorgaan.

Het intensieve InMICS Composers Lab zal gelanceerd worden tijdens de eerstvolgende editie van Film Fest Gent (9-19 oktober). Vijf dagen lang zullen studenten een volledige reeks evenementen bijwonen, van korfilmvertoningen tot matchmakingsessies met filmmakers, filmmuziekconcerten bijwonen en zelfs een live scoring-sessie bijwonen in Galaxy Studios in Mol.

De volgende events zijn toegankelijk voor een breed publiek

Iedereen die de smaak voor filmmuziek te pakken heeft en geïnteresseerd is in sounddesign neemt beter meteen zijn/haar kalender erbij:

Op 16 oktober zal het Film Music & Sound Seminar plaats vinden in Vooruit. De focus van dit Seminar zal liggen op de artistieke samenwerking tussen filmmaker, componist en sounddesigner. Gerenommeerd componist Carter Burwell en de Oscarwinnende sounddesigner Skip Lievsay (‘Gravity’), bekend vanwege hun samenwerking met de Coen Brothers, zullen het hebben over hun visie op het belang en de impact van geluid en muziek in film. Dit gesprek wordt gecureerd en gemodereerd door Martine Huvenne (KASK & Conservatorium Gent) en wordt geïllustreerd door een selectie filmfragmenten.

De WSAwards Industry Day, op 17 oktober, is een platform waarbij zowel jonge als ervaren internationale film(muziek)professionals elkaar kunnen ontmoeten, hun projecten bediscussiëren, debatteren, of meer leren over een diverse reeks industry-topics als:

  • Een paneldiscussie over ‘The Reality of Rejected Scores’
  • Een showcase van Spitfire Audio
  • Een panel over ‘The Craft of Music Supervision’ in associatie met de UK & European Guild of Music Supervisors met music supervisors Amelia Hartley (‘Peaky Blinders’ & ‘Black Mirror’), Catherine Grieves (‘You Were Never Really Here’, ‘London Spy’, ‘Les Misérables’) en Lucy Bright (‘Assassin’s Creed’, ‘Marjorie Prime’), gemodereerd door Air Edels Maggie Rodford
  • Een masterclass ‘Scoring for New (interactive) Media’ (met onder meer videogame-componisten Joe Henson & Alexis Smith aka The Flight (‘Assassin’s Creed: Odyssey’) en Brian D’Oliveira (‘Resident Evil 7' & 'Shadow of the Tomb Raider'), gemodereerd door François-Xavier Dupas van Montreal University
  • Een overzicht van alle beroepen binnen de “scoring for screen”-industrie gepresenteerd door Lucy Bright, publisher bij Music Sales
  • Een introductie tot ‘Immersive Sound’ door Rudy Van Duppen, CEO van Auro Technologies
  • Een masterclass PR & Publicity door Chandler Poling van White Bear PR
  • Een masterclass over orkestratie en over “how to create your personal sound ID” door componist Florencia di Concilio
  • Een panel over de “work flow” tussen filmmaker, componist en monteur met Alain Dessauvage (monteur van ‘Girl’ en ‘Rundskop’) en anderen, gemodereerd door componist Christian Henson.

Het InMICS Composers Lab-project zal afgesloten worden op 18 oktober met een masterclass rond Sound Supervision met Val Kuklowsky, bekend voor onder meer ‘Independence Day’ en monsterhit ‘Game of Thrones’. Val Kuklowsky zal het hebben over de verschillen in workflow tussen Amerikaanse en Europese sound teams en zal de Oscarwinnende Hongaarse film ‘Son of Saul’ van László Nemes uitlichten als een van de meest baanbrekende Europese producties op vlak van geluid.

For more information about the concept of the InMICS Composers Lab and the link to the InMICS master, click here.

(*)InMICS – International Master in Composition for Screen – is een gloednieuwe internationale Masteropleiding voor studenten die verder willen als componist voor audiovisuele media. (een samenwerking tussen deze vier instituties: Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon (France); KASK & Conservatorium (Ghent, Belgium); Conservatorio di Musica Giovanni Battista Martini (Bologna); Faculté de Musique de l’Université de Montréal.

For more information:
www.inmics.org
www.filmfestival.be/music
www.worldsoundtrackawards.com/projects

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.