VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Film Fest Gent Music

× Wis

Film Fest Gent = filmmuziek. De combinatie van film en muziek is voor het festival al sinds de oprichting onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar sinds 2001 zit het in ons DNA verankerd met de oprichting van de World Soundtrack Awards.

De focus op filmmuziek komt tot uiting in de speciale muzikale projecten die we organiseren, variërend van filmmuziekconcerten en unieke compilatie-albums van filmmuziekcomponisten, tot aan de populaire Industry Days.

Hiermee groeide Gent uit tot een jaarlijks meeting point voor zowel gereputeerd als piepjong muzikaal talent, en werd het door zowel filmblad Variety als Wall Street Journal getipt als een van de must-go to filmfestivals met een eigen karakter. Lees hieronder meer over onze speciale muziekprojecten, waaronder de World Soundtrack Awards.

Film Fest Gent

WSA Industry Day

Elk jaar organiseert Film Fest Gent de WSA Industry Day: hét netwerk evenement voor zowel jonge professionals als gevestigde namen in de filmmuziek industrie om er te leren, debatteren en uiteraard te netwerken.

Lees meer   Tickets  

Film Fest Gent

World Soundtrack Awards

De World Soundtrack Awards, 's werelds belangrijkste internationale filmmuziekprijzen, worden sinds 2001 jaarlijks uitgereikt op het World Soundtrack Awards Gala & Concert tijdens Film Fest Gent. Gevestigde namen worden er gelauwerd voor hun loopbaan maar ook de jonge, beginnende componisten vallen in de prijzen en zien…

Lees meer   Meer info (Engelstalig)  

Film Fest Gent
Ontmoet je favoriete componist!

Q&A + Meet & Greet

Elk jaar organiseert Film Fest Gent een korte persconferentie en achteraf een meet & greet met de optredende en genomineerde WSA componisten. 

Lees meer   Tickets  

Film Fest Gent
Een kruisbestuiving tussen beeld en muziek

Film Fest Gent & Vooruit

Film Fest Gent en kunstencentrum Vooruit hebben een lange geschiedenis. Sinds jaar en dag wordt er tijdens het filmfestival samengewerkt aan een uitdagend programma dat de randen van cinema verkent in performances, theaterstukken, optredens en lezingen. Met ingang van 2017…

Lees meer   Meer info  

Film Fest Gent

3ième Personnage (3rd Character)

Voor de tweede keer zal Film Fest Gent het 3ième Personnage (3rd Character) inrichten, een initiatief dat werd gecreëerd door het Festival International du Film d’Aubagne (Frankrijk) en SACEM en ondertussen uitgebreid is tot Europees niveau. Het 3ième Personnage-project is gericht…

Lees meer  

Film Fest Gent
Live Track Cinema

Live Track Cinema

Live Track Cinema is een initiatief van KASKcinema, Democrazy en Film Fest Gent, waarin pop- en rockmuzikanten uitgenodigd wordern om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen. Geen typische concert- of filmbeleving, maar audio-visueel op scherp waardoor muziek…

Lees meer  

Film Fest Gent

CD Recording

Een van de vele filmmuziek gerelateerde initiatieven die Film Fest Gent neemt en ondersteunt, is het opnemen en uitbrengen van een compilatiealbum vol filmmuziek van één bepaalde componist. Sinds 2015 gaat dit gepaard met een crowdfundingcampagne om de kosten te dekken. 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics