09 20 okt. '24

Indiendeadline voor Belgische Studentenkortfilms verlaat naar 29 september

Ffgent 191018 awards gertjandebaets04 1
Nieuws 13 mei 2020
De uiterste indiendeadline voor de Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm is niet langer 7, maar wel 29 september, omwille van de onzekerheid door Covid-19. Zo komt Film Fest Gent tegemoet aan filmscholen die hun deadline voor het afwerken van de afstudeerprojecten hebben uitgesteld om studenten en toekomstige filmmakers te steunen.

Ook voor filmstudenten is de huidige coronapandemie een domper op de feestvreugde. Met draaidagen die in het water zijn gevallen voor afstudeerprojecten die niet op tijd af zullen geraken, stelden verschillende filmscholen (KASK, Sint-Lukas Brussel & RITCS) hun deadlines reeds uit naar het einde van de zomer. Kortfilm.be publiceerde een uitgebreid artikel omtrent de verscheidene maatregelen die filmscholen nemen om hun studenten een hart onder de riem te steken en voornamelijk te faciliteren in het zo spoedig mogelijk afwerken van hun eerste producties.

Deze situatie heeft uiteraard ook invloed op filmfestivals. Terwijl de Academy (EFA) van de European Film Awards hun inschrijvingen verlengde, doet ook Film Fest Gent zijn best om zich flexibel op te stellen voor jonge filmmakers. Zo wordt de oorspronkelijke indiendeadline voor de jaarlijkse competitie voor ‘Beste Belgische Studentenkortfilm’ verplaatst van 7 naar 29 september. Studenten die reeds klaar zijn, worden opgeroepen hun films al in te dienen, terwijl zij die vertraging opliepen, worden gestimuleerd hun work-in-progress alvast door te sturen om de procedure voor iedereen zo behapbaar mogelijk te maken.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de 47ste editie van Film Fest Gent onverminderd door. Indienen voor de Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm (alle officiële filmscholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië) kan dus nog steeds door de link naar een online versie in te sturen naar volgend adres: eindwerken@filmfestival.be. Op 5 oktober wordt de officiële selectie bekendgemaakt. De winnaar wordt gekozen door een professionele jury en wint een prijs ter waarde van 5000 euro. Hij plaatst zichzelf bovendien in een rijtje met onder meer Karen Vázques Guadarrama (KASK), Lukas Dhont (KASK), Adil El Arbi en Bilall Fallah (LUCA). Aarzel dus niet en grijp je kans! Meer info omtrent indienen vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?