09 20 okt. '24

In Memoriam: Lieven Decaluwe

Lieven Decaluwe 2
Nieuws 01 jun. 2023
Met grote droefheid melden de raad van bestuur en de medewerkers van Film Fest Gent dat Lieven Decaluwe dinsdag op 74-jarige leeftijd is overleden. Lieven was als bestuurder nauw verbonden met het festival.

Met Lieven Decaluwe verliest het festival, de stad en zijn familie en vrienden een erg gewaardeerde persoonlijkheid die zich onvoorwaardelijke inzette voor cultuur. Als Schepen van Cultuur in Gent (tot in 2012), maar ook als lid van de Raad van Bestuur van Film Fest Gent, waar hij sinds 2007 deel van uitmaakte. In 2014 werd hij secretaris van de RvB, een functie die hij uitoefende tot zijn overlijden.

"Lieven was een ware cultuurkenner en -liefhebber, die zich met veel humor, kennis van zaken en vriendelijke doortastendheid ongebreideld heeft ingezet voor de doelen waarin hij geloofde. We zullen zijn schalkse tussenkomsten en zijn spitsvondige adviezen heel erg missen. We verliezen een loyale vriend van Film Fest Gent, maar vooral een vriend tout court."
Claire Tillekaerts Voorzitter Raad van Bestuur

We zullen de expertise en de optimistische levensvisie van Lieven missen. Onze gedachten zijn bij zijn familie en geliefden.

  • Lieven Decaluwe© Jeroen Willems
    Lieven Decaluwe op het WSA Dinner in 2016
  • Lieven Decaluwe 3© Hans de Greve
    Lieven naast actrice Catherine Deneuve en erevoorzitter Jacques Dubrulle in 2010

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?