10 21 okt. '23

In de webshop: 20,000 Days on Earth

P19g44v19c1m951gho6cfoua15pj1
11 mrt. 2015

20,000 Days on Earth gemist tijdens het filmfestival? Geen nood! Vanaf nu kan je de film over Nick Cave aankopen via onze webshop!

'20,000 Days on Earth' is een fictieve documentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard over 24 uur uit het leven van muzikant en cultuuricoon Nick Cave. De frontman van Nick Cave & The Bad Seeds is al tientallen jaren een van de meest fascinerende en ongrijpbare figuren in de muziek- en filmwereld. '20.000 Days on Earth' vergroot die mystiek nog eens.

Deze urgente mix van feiten, fictie en fantasie is een speelse en originele deconstructie van een typische muziekdocumentaire. Op de twintigduizendste dag van zijn leven duikt Cave in zijn archief, heeft hij een sessie bij zijn psychotherapeut en ontmoet hij oude vrienden zoals de acteur Ray Winstone, popster Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis.

De film geeft zo een bijzonder inkijkje in het creatieve proces van een uniek cultureel fenomeen. Deze allesbehalve doorsnee documentaire spreekt niet alleen Nick Cave-fans aan maar inspireert iedereen die geïnteresseerd is in het artistieke creatieproces. (S.D.W.)

De link naar onze webshop vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.