10 21 okt. '23

In de bioscoop: These Final Hours

P19iu5f7e08ce9md10tr1ug5c6n1
15 apr. 2015

Wat zou jij doen mocht het einde van de wereld onverbiddelijk naderen? Jezelf lazarus voeren, zelfmoord plegen, of simpelweg bidden?

In dit regiedebuut van de Australische regisseur Zak Hilditch, worden grote delen van de aarde verwoest door een enorme meteorietinslag. Een radiostem kondigt aan dat het nog twaalf uur zal duren vooraleer ook het voorstedelijke Perth, aan de zuidwestkust van Australië, van de kaart wordt geveegd. Intussen heerst er op de straten algehele anarchie, en wordt er naar hartenlust geplunderd en gemoord. Maar James grijpt de kans om nog snel zijn liefde te verkondigen aan Zoe, van wie hij verneemt dat ze zwanger is. Zoe vraagt of hij bij haar blijft om samen het einde af te wachten in haar strandhuis, maar James wil zich liever compleet laten gaan met rijkelijke hoeveelheden drugs, alcohol en seks, tijdens een epische "end of the world"-party bij een van zijn vrienden. Onderweg neemt hij een tienermeisje onder zijn hoede dat net werd gekidnapt, en hopeloos op zoek is naar haar familie. Deze apocalyptische roadmovie won de prijs voor beste Australische film tijdens het Melbourne International Film Festival. Cinematograaf Bonnie Elliott drenkt het canvas in verschroeiende geeltinten, laat de camera schokken en beven tijdens chaotische scènes en schakelt bij de meer ingetogen momenten over in een observerende stijl. Bovendien houdt Hilditch er steevast een rotvaart in, waardoor je je geen seconde verveelt. Spannend en intens! (A.I.)

'These Final Hours' wordt op donderdag 16 april om 20h30 eenmaling vertoond bij Kinepolis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.