10 21 okt. '23

In de bioscoop: The Go Go Boys

P19da2l5i91mqb17391svs12un1tf02
27 jan. 2015

'The Go-Go Boys' brengt de rise and fall van twee van de meest kleurrijke figuren uit de recente filmgeschiedenis pittig en entertainend in beeld.

Menachem Golan en Yoram Globus. De namen van deze Israëlische neven doen allicht niet bij iedereen een belletje rinkelen. De naam van hun productiehuis, Cannon Films, misschien ook niet. De namen van de sterren die zij groot maakten daarentegen... Charles Bronson, Chuck Norris en Jean-Claude Van Damme. Het geeft meteen ook een idee van het soort film waarin de neven zich specialiseerden. B-film actievehikels is het vertier waar ze hun imperium mee bouwden, maar voor ze hun Amerikaanse droom waarmaakten, timmerden ze in Israël al enkele jaren aan de weg. En toen de zaken goed liepen investeerden Golan en Globus ook in prestigieuze arthouse met ronkende namen als Cassevetes en Jean-Luc Godard in hun catalogus.

Vanaf 4 februari in Cinema Aventure in Brussel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.