10 21 okt. '23

In de bioscoop: Charlie's Country

P19k2j9ku49vo1ekh1od07da114q1
28 apr. 2015

De Australische regisseur Rolf de Heer en Aboriginal-acteur David Gulpilil oogstten al veel lof met hun vorige samenwerkingen The Tracker en Ten Canoes.

Hun nieuwe film, het semi-autobiografische drama 'Charlie's Country', is een van hun meest persoonlijke projecten tot op heden. Gulpilil, die mee aan het script werkte, veroverde de acteurprijs in de sectie Un Certain Regard op het jongste Filmfestival van Cannes, met een vertolking die door Screen International omschreven werd als "a mesmeric portrait of stubborn, baffled pride". Hij schittert dan ook in elk frame als de ouder wordende Aboriginal Charlie, die in een afgelegen community in Noord-Australië leeft. Maar als blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt hij een pakkende reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te kunnen knopen met zijn traditionele manier van leven. (A.I.)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.