10 21 okt. '23

In de bioscoop: Amour Fou

P19gktgu951u46us41c9j16vvnf02
17 mrt. 2015

Voor haar vierde lange speelfilm liet Jessica Hausner zich inspireren door de zelfmoord van de Duitse dichter en dramaturg Heinrich von Kleist in 1811.

In Hausners versie wil de jonge romantische poëet zijn suïcide niet voltrekken zonder dat zijn geliefde mee uit het leven stapt. Aangezien zijn levenslustig nichtje dit niet meteen ziet zitten, zet hij dan maar zijn zinnen op een getrouwde vrouw die ongeneeslijk ziek is. Verwacht afgaande op deze synopsis, geen zwaarmoedig drama: Hausner regisseert dit kostuumdrama als een ingetogen absurdistische komedie zonder dat ze daarom de romantische zielenroerselen in het belachelijke trekt. Deze mooie evenwichtsoefening wordt ook doorgetrokken in de mise-en-scène die literaire, theatrale en picturale effecten treffelijk integreert. Waarmee dit ook de beste von Kleist verfilming is sinds Eric Rohmers 'Die Marquise von O...' uit 1976. (P.D.)

De film zal vertoond worden tot en met mei in Flagey in Brussel. Meer info kan je op hun website vinden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.