09 20 okt. '24

'Home' van Fien Troch op shortlist European Film Awards

P1bo71phfe1v1d1lql15dn19mi1ug01
Nieuws 23 aug. 2017
Fien Troch’s vierde film, ‘Home’ staat op de 51 titels tellende shortlist voor de European Film Awards die op 9 december 2017 door de European Film Academy (EFA) in Berlijn worden uitgereikt.

De volledige lijst met genomineerden werd opgesteld door EFA-leden uit twintig landen en door een selectiecommissie bestaande uit EFA-bestuursleden en deskundigen. Vanaf nu kunnen de 3000 EFA-leden nominaties uitdelen in de categorie Europese film, regisseur, acteur, actrice en scenarist. De definitieve nominaties worden op 4 november bekend gemaakt.

‘Insyriated’ van Philippe Van Leeuw, de openingsfilm van de 44ste editie van Film Fest Gent, staat ook op de shortlist en krijgt daar het gezelschap van Vlaamse coproducties als ‘Brimstone’ van Martin Koolhoven en ‘Layla M.’ van Mijke de Jong.

‘Home’ ging in 2016 in wereldpremière in de Orrizonti sectie van het filmfestival van Venetië en kreeg er de prijs voor de beste regie. Dit jaar maakt Fien Troch deel uit van de jury van de Orrizonti-sectie in Venetië. Op Film Fest Gent won ‘Home’ de Georges Delerue Award voor de beste muziek en de publieksprijzen van Canvas en Port of Ghent. Fien Troch schreef het scenario samen met Nico Leunen die ook de montage deed. De film gaat over een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. De communicatie verloopt langs beide kanten stroef en het valt beide groepen lastig om elkaars leefwereld te begrijpen.

Om de uiteindelijke nominatie te halen moet ‘Home’ het opnemen tegen tal van festivalkleppers als ‘Loveless’, ‘Happy End’, ‘A Gentle Creature’, ‘The Killing of a Sacred Deer’, ‘The Other Side of Hope’, ‘The Square’ en natuurlijk ook ‘Insyriated’.

Tags

Awards

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?