10 21 okt. '23

‘Home’ en ‘King’ samen naar Franse Les Arcs

P1b1mhd9bevvb1oh8cikel67ne1
Nieuws 16 nov. 2016

Samen met negen andere Europese films maakt ‘Home’ van Fien Troch in het Franse Les Arcs kans op de Kristallen Pijl, de hoofdprijs van het festival. Ook ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth wordt er, in de Playtime sectie, vertoond.

Trochs film heeft een voorgeschiedenis in Les Arcs waar hij nog uitgekozen werd voor de Work-in-Progress sessies van het festival. In dat Industry Event worden fragmenten van te verwachten films vertoond om een professioneel publiek van festivalcuratoren, sales agents en verdelers warm te maken.

‘Home’ won in de Orizzonti sectie op de Mostra in Venetië al de prijs voor de beste regie. Op de jongste editie van Film Fest Gent kaapte de film twee publieksprijzen weg en ook de prijs voor de beste muziek. Verdeler Cinéart brengt ‘Home’ op 11 januari 2017 in de Belgische bioscopen.

Voor ‘King of the Belgians’ is Les Arcs de tiende festivalselectie en in het Playtime-luik komen acht Europese films met een hoog entertainmentgehalte aan bod. Voor Peter Brosens en Jessica Woodworth is Les Arcs evenmin onbekend terrein. Hun vorige film ‘Het vijfde seizoen’ kreeg er in 2012 niet minder dan drie prijzen. ‘King of the Belgians’ werd er als project in ontwikkeling voorgesteld aan potentiële financiers en coproducenten tijdens de Co-Production Village van Les Arcs. De film wordt op 30 november in onze zalen verwacht.

‘Layla M.’ van Mijke de Jong, een coproductie met Vlaanderen (Menuet), maakt eveneens deel uit van de officiële competitie van het festival.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.