10 21 okt. '23

Hollywoodsterren

Hollywoodsterren1
Tips 26 sep. 2018

Naast een hele selectie arthousefilms met vaak nog onbekend talent, brengt Film Fest Gent ook de nodige dosis Hollywood naar Gent. Met onder andere deze vier films met een absolute sterrencast wordt de rode loper gretig uitgerold.

Met deze cast vul je gemakkelijk 3 films. Hoofdrollen zijn er voor Jon Hamm (‘Mad Men’), Chris Hemsworth (‘Thor’) en Dakota Johnson (‘The Social Network’). De regie is van Drew Goddard, het brein achter de nu al horrorklassieker ‘The Cabin in the Woods’ en de Netflixhit ‘The Good Place’. Met deze langspeelfilm brengt hij een hotel vol geheimen op de grens tussen Californië en Nevada.

Naast een even goed gevulde cast als die hierboven, met Oscarwinnaars Casey Affleck (‘Manchester by the Sea’) en Sissy Spacek (‘Carrie’), is deze film bovenal toch een spijtig afscheid van Hollywoodicoon Robert Redford, die op 82-jarige leeftijd het acteren vaarwel zegt met deze rol als Forrest Tucker, in het waargebeurde verhaal van diens talrijke bankovervallen en gevangenis-ontsnappingen.

Opnieuw een Oscarwinnares in de Gentse cinema’s: Emma Stone kruipt in de rol van Abigail in 'The Favourite'. Regisseur Yorgos Lanthimos is dan weer een vaste waarde op Film Fest Gent, want hij verscheen in eerdere edities met 'The Lobster' (2015) en 'The Killing of a Sacred Deer' (2017). Met 'The Favourite' doet Lanthimos een gooi naar het kostuumdrama, maar uiteraard op zijn uiterst eigenwijze manier. Het resultaat is een must-see die bol staat van vloekende royalty en onverwachte koninklijke taferelen.

Amanda Seyfried was onlangs weer helemaal aanwezig in de tweede ‘Mamma Mia!’-film, maar op Film Fest Gent schuilt ze ook in 'First Reformed', aan de zijde van Ethan Hawke (‘Boyhood’). In een regie van Paul Schrader, de schrijver van onder andere het iconische ‘Taxi Driver’, speelt Hawke een getormenteerde priester die zijn eigen leven een radicale wending ziet nemen.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.