09 20 okt. '24

High Tea met Patrick Duynslaegher: Le Grand Jeu

P1a22ap0ur1bts1vhd18rn2s21tnu1
19 okt. 2015
In het verlengde van onze focus op Britse cinema, vertelt Patrick Duynslaegher dagelijks in 'high tea'-stijl welke film jij vandaag moet bekijken op Film Fest Gent. Vandaag raadt hij 'Le Grand Jeu' aan!

Vijf jaar nadat hij voor zijn opgemerkte kortfilm 'La République' de Jean Vigoprijs in ontvangst mocht nemen, komt Nicolas Pariser met een politieke thriller, losjes gebaseerd op een spoorwegsabotagezaak die Frankrijk enkele jaren geleden in de ban hield. Het geromantiseerde 'Le Grand Jeu' vertelt het verhaal van Pierre Blum, een 40-jarige schrijver die al een tijdje over zijn hoogtepunt heen is wanneer hij de mysterieuze Joseph Paskin leert kennen. De charismatische manipulator zal Pierre al snel terug onderdompelen in een verleden dat de schrijver liever achter zich had gelaten. En de zaken worden er niet eenvoudiger op wanneer Pierre verliefd wordt op een extreemlinkse militante. Karakterkop Dussollier en heartthrob Melvil Poupaud zijn ijzingwekkend goed als de gladde gentleman en de gedesillusioneerde schrijver. Bovendien blijkt debutant Pariser het filmmakersvak nu al uitstekend te beheersen. (S.D.W.)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?