10 21 okt. '23

High Tea met Patrick Duynslaegher - Fassbinder: To Love Without Demands

P1a1vtlu9614j01gfb6ku1i3c1o301
19 okt. 2015
In het verlengde van onze focus op Britse cinema, vertelt Patrick Duynslaegher dagelijks in 'high tea'-stijl welke film jij vandaag moet bekijken op Film Fest Gent. Vandaag raadt hij 'Fassbinder: To Love Without Demands' aan!

De Deense regisseur Christian Braad Thomsen ontmoette Rainer Werner Fassbinder voor het eerst op de Berlinale van 1969 toen die laatste er zijn eerste langspeelfilm 'Liebe ist kälter als der Tod' voorstelde. Ze zagen elkaar voor het laatst drie weken voor het meest ongeleide projectiel uit de Duitse filmgeschiedenis zou sterven aan een dodelijke cocktail van cocaïne, amfetamines en alcohol. Voor 'Fassbinder: To Love Without Demands' putte Braad Thomsen uit een reeks lange interviews die hij reeds in de jaren 1970 opnam maar nooit eerder uitbracht. Opmerkelijk, want Fassbinder praatte nooit zo openlijk over de liefde, de waanzin, zijn jeugd, de psychoanalyse en het huwelijk als hij het hier doet voor Braad Thomsens camera. 'Fassbinder: To Love Without Demands' vormt zo een fantastische uitdieping op wat we al weten over het enfant terrible van de Neue Deutsche Kino. (S.D.W.)

Bekijk de speeluren hier en bestel je tickets nu!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?