09 20 okt. '24

Het Zomerfilmcollege 2016: 10-16 juli in Cinema Zuid, Antwerpen

P1ak5f8q8ja6687f15teh4jch63
01 jun. 2016
Tot 6 juli kan je je via info@vdfc.be inschrijven voor het Zomerfilmcollege, dat plaatsvindt in Cinema Zuid in Antwerpen van 10 tot 16 juli, met als headliners het oeuvre van de invloedrijke Belgische cineaste Chantal Akerman & de mise-en-scène van de ‘song’ doorheen de filmgeschiedenis.

Het Zomerfilmcollege is een unieke kans om ‘must see’ klassiekers, die zelden of nooit op het witte doek vertoond worden, te (her)ontdekken, samen met gerenommeerde filmspecialisten uit binnen –en buitenland. Naast sprekers Adrian Martin, Anke Brouwers, Cristina Alvarez Lopez, Kelley Conway, Elias Grootaers, Heike Klippel, Hilde d’Haeyere, Steven Jacobs, Tom Paulus verwelkomt het ZFC ook verschillende gasten die samengewerkt hebben met Chantal Akerman (zoals Patricia Canino, de filmmonteuse van ‘Jeanne Dielman’ en Eric de Kuyper) én pakt het ZFC uit met de première van de gloednieuwe CINEMATEK restauratie van de film ‘Toute une nuit’.

Meer info
Volg het evenement op Facebook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?