10 21 okt. '23

Het MEDIA programma van de EU viert 25e verjaardag

P1aiv113t71si01afj19jv13vf1qkm1
17 mei 2016

Al 25 jaar kunnen Europese creatievelingen rekenen op de steun van MEDIA. Film Fest Gent viert dit jubileum graag mee. De steun van MEDIA is onontbeerlijk voor festivals als Film Fest Gent én de films die het festival programma uitmaken (‘Amour’, ‘Son of Saul’, ‘Black’…). In een gefragmenteerde Europese markt biedt MEDIA steeds een veilige haven waar professionelen uit de audiovisuele sector elkaar kunnen ontmoeten en financiering kunnen aanvragen.

MEDIA werd in 1991 opgericht en slaagt er al 25 jaar in om een wereldwijd publiek te laten kennismaken met de culturele diversiteit van Europa. Meer dan 2,4 biljoen werd geïnvesteerd in de ondersteuning van de carrières van audiovisuele professionelen en in het toegang bieden tot de europese rijkdom van creatieve en culturele prestaties in cinema’s, op tv en op digitale platformen aan internationale cultuurliefhebbers.

Film Fest Gent kan ook dit jaar weer rekenen op de steun van het MEDIA programma en veel belangrijke Belgische films van de voorbije jaren hadden niet mogelijk geweest zonder de steun van MEDIA, waaronder ‘Rundskop’, ‘Hasta La Vista’, ‘Le Tout Nouveau Testament’, 'Marina' en festivalfilm van 2015 ‘Black’ en openingsfilm van 2012 'The Broken Circle Breakdown'.

Klik hier om meer te weten te komen over 25 jaar MEDIA en exclusieve behind the scenes videos te bekijken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.