10 21 okt. '23

Herbeluister Klara's 'The Original Soundtrack'

01 apr. 2015

Vanaf zondag 4 april zal het filmmuziekprogramma The Original Soundtrack, the French edition gedurende 5 weken lang heruitgezonden worden op Klara. Tune in om 18h en luister hoe zanger en songschrijver Bent Van Looy de luisteraar door zijn Parijs gidst, waar elke straat, elk parkje en elke brug over de Seine ooit wel eens dienst heeft gedaan als filmdecor.

Bent woont vlak bij het Canal Saint-Martin, waar ooit Le Clan des Siciliens zich schuilhield, waar Amélie Poulain steentjes over het water keilde of Pierre Richard van een brug wou springen. In zijn favoriete bistro waar hij Charlotte Gainsbourg wel eens tegen het lijf loopt, is het niet moeilijk om je in een scène uit l'Aile ou la Cuisse te wanen of Ratatouille.

Uitkijkend over de daken van de stad, kan je er alleen maar De Aristokatten bij denken. 'Parijs is een afrodisiacum. In Parijs is romantiek verplicht'. Bent beaamt de clichés. Maar voor Bent is Parijs veel meer dan het suikerzoete Parijs waarin Audrey Hepburn in een jurk van Givenchy langs de Seine flaneert. Er is ook nog het Parijs van de banlieues, een minder fraai decor dat niettemin mooie cinema heeft opgeleverd voor o.a. La Haine of Les 400 coups, de eerste langspeelfilm van François Truffaut. En al deze films hebben één ding gemeen: mooie soundtracks.

Bent Van Looy verdiepte zich voor deze reeks in de discografieën Georges Delerue, Philippe Sarde, Vladimir Cosma... en het beste wat de Parijse filmmuziek te bieden heeft. Voor de 41ste editie van Film Fest Gent trok Van Looy nog naar Francis Lai, die vorig jaar bekroond werd met de Lifetime Achievement Award tijdens de WSAwards.

Meer informatie over het exacte programma vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.