10 21 okt. '23

‘Hellhole’ verplaatst zich naar de Berlinale

Hellhole
Nieuws 19 dec. 2018

De tweede, krachtige, langspeelfilm van Bas Devos, ‘Hellhole’ gaat in wereldpremière in de Panorama-sectie van het Filmfestival van Berlijn.

Nadat hij met zijn debuutfilm ‘Violet’ eerder geselecteerd was in de Generation 14plus-sectie en er bovendien de grote prijs won, is Bas Devos nu voor de tweede keer present op de Berlinale. Na de competitie is de Panorama-sectie de meest belangrijke sectie van de Berlinale die dit jaar voor het laatst onder leiding staat van Dieter Kosslick. De Panorama-sectie heeft wel een eigen selectiecommissie en enkele jaren geleden won ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix van Groeningen er de felbegeerde publieksprijs.

‘Hellhole’ speelt zich af in Brussel en Bas Devos volgt enkele zogenaamde ‘verloren zielen’. Huisarts Wannes vormt een soort verbindende figuur. Twee personages komen op de voorgrond: de Marokkaan Mehdi en Alba, een Italiaanse tolk bij het Europese parlement. Mehdi doet Wannes aan zijn zoon denken die als F-16 piloot op missie is in het Midden-Oosten.

‘Hellhole’ is een sterke, meditatieve film die subliem in beeld werd gebracht door Nicolas Karakatsanis. Hij maakt van een F-16 een levend wezen… De hoofdrollen in deze beklijvende productie van Tomas Leyers worden vertolkt door Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal. De muziek is van James Leyland Kirby.

De Berlinale heeft plaats van 7 tot 17 februari 2019.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.