10 21 okt. '23

Helft genomineerden European Film Comedy komt uit ons land

P1bt9sd4k81uot19941t8eu1g1goi1
Nieuws 25 okt. 2017

Met ‘King of the Belgians’ en ‘Vincent’ levert ons land twee van de vier genomineerden in de categorie Comedy van de European Film Awards 2017. De winnaars worden op 9 december in Berlijn bekend gemaakt.

Peter Brosens en Jessica Woodworth van ‘King of the Belgians’ en ‘Vincent’ van Christophe Van Rompaey volgen van nabij de stappen van ‘The Square’ van Ruben Östlund en van ‘Welcome to Germany’ van Simon Verhoeven. Beide films zijn hun naaste concurrenten voor de European Film Award.

Na ‘Khadak’, ‘Altiplano’ en ‘La Cinquième Saison’ is ‘King of the Belgians’ de eerste komedie van Brosens en Woodworth. De film ging in 2016 in première in Venetië en stapelde sindsdien de nominaties en festivalselecties op. Hij viel in de prijzen in Rotterdam, Chicago en San Jose.

‘Vincent’ is een zwarte komedie van Christophe Van Rompaey, de regisseur van onder meer ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Lena’. De zeventienjarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de ecologische voetdruk van zijn familie wil verkleinen. Het scenario is, net als bij ‘Aanrijding in Moscou’ en van de pas op Film Film Gent bekroonde ‘Zagros’ van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem. ‘Vincent’ ging in augustus 2016 in Locarno in wereldpremière.

In de categorie European Animated Feature Film 2017 treffen we de Frans-Belgische coproductie ‘Zombillénium’ aan. Tenslotte werd ‘Home’ van Fien Troch genomineerd in de categorie ‘European University Award’.

De genomineerden in alle categorieën worden op 4 november 2017 bekend gemaakt tijdens het Sevilla European Film Festival. Daarna worden ze bekeken en beoordeeld door de meer dan 3000 leden van de European Film Academy. De winnaars worden op 9 december in Berlijn bekend gemaakt.

Tags

Awards

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.