10 21 okt. '23

Hauschka kondigt 'A Different Forest' aan

03 col
Nieuws 12 okt. 2018

Pianist-componist Volker Bertelmann, alias Hauschka, heeft een nieuw album aangekondigd. Op 9 februari wordt 'A Different Forest' gereleased via Sony Classical.

Vandaag loste de Duitse Hauschka via Facebook en Youtube niet enkel een teaser video voor het nieuwe album, maar ook een eerste single. Je kan 'Curious' hier beluisteren. Hauschka combineert klassiek en elektronica op ongedwongen wijze. Gisteren verscheen hij nog met een artikel in De Morgen, met als spraakmakende quote: "Wie innoveert in de muziek, mag het succes op zijn buik schrijven".

Vergeet Hans Zimmer en Ennio Morricone. Een nieuwe generatie filmcomponisten staat klaar om de filmmuziek te ontwrichten, en daar kan je getuige van zijn. Op 15 oktober komt Hauschka naar Vooruit, samen met goede vriend en mede-filmcomponist Dustin O'Halloran, in het kader van VIDEODROOM. Daar brengen ze 'Cinematic Collaboration', een improvisatie op hun samen gecomponeerde soundtrack voor de film 'Lion' van Garth Davis.

Tickets voor het concert vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.