10 21 okt. '23

Hattrick bij acteerprijzen voor Victor Polster

Girl03
Nieuws 20 nov. 2018

Met de prijs voor de beste acteur voor Victor Polster op het filmfestival van Stockholm blijft ‘Girl’, de openingsfilm van Film Fest Gent 2018 in de prijzen vallen.

Voor de zestienjarige Victor Polster die dans studeert in Antwerpen is het al de derde acteerprijs sedert de film van Lukas Dhont in mei in Cannes in wereldpremière ging. Hij werd er vertoond in de sectie ‘Un Certain Regard’, de op de competitie na belangrijkste sectie van het festival. Zoals bekend werd Cannes het begin van een ware triomftocht. ‘Girl’ won er onder meer de Caméra d’Or, de prijs voor het beste filmdebuut, en Victor Polster werd bekroond als beste acteur in de sectie ‘Un Certain Regard’. In Odessa en nu in Stockholm volgden nog twee gelijkaardige prijzen.

Onlangs raakte ook bekend dat Victor Polster genomineerd is voor de European Film Award als beste acteur. ‘Girl’ is op tientallen festivals een succesverhaal en sleepte al een twintigtal prijzen in de wacht. In januari weten we of ‘Girl’ als Belgische inzending voor beste niet-Engelstalige film een nominatie krijgt voor een Academy Award.

Ook in de bioscoop is de film een hit met meer dan driehonderdduizend bezoekers in Frankrijk. In eigen land komt de kaap van tweehonderdduizend bezoekers stilaan in zicht.

Victor Polster werd door Lukas Dhont ontdekt toen hij audities organiseerde voor de bijrollen in ‘Girl’. Na vijfhonderd mannelijke en vrouwelijke kandidaten gezien te hebben voor de hoofdrol had hij nog altijd zijn Lara niet. Omdat de tijd drong schakelde hij over naar de bijrollen. En toen gebeurde er volgens Dhont een mirakel. Balletstudent Victor Polster kwam auditie doen. Regisseur, producent en choreograaf wisselden een blik van verstandhouding en de rest is filmgeschiedenis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.