10 21 okt. '23

Halloween met 'Dawn of the Dead'

P1bsnsj4fa1b991k6m1371j9n14qc1
Tips 18 okt. 2017
Vier Halloween in stijl met de klassieker 'Dawn of the Dead' vergezeld door een live soundtrack van de legendarische Italiaans progband Goblin.

Dankzij één geniale vondst - de ondoden strompelen niet langer rond op kerkhoven, maar maken een afgelegen modern shoppingcentrum tot het jachtterrein van hun kannibalistische activiteiten - stijgt deze huiveringwekkende gruwelorgie ook uit tot een macabere en humoristische horrorsatire van onze consumptiemaatschappij.

Uitermate wrang geobserveerd is het gedrag van de vier overlevenden die hun territorium verdedigen tegen de zombielegioenen. Terwijl ze in een chaotisch gevecht op leven en dood verwikkeld zijn, blijven ze hardnekkig het winkelcentrum leegplunderen om hun verschanste lokalen vol te stouwen met gebruiksvoorwerpen, elektrische apparatuur en statussymbolen uit onze welvaartsmaatschappij. Stephen King noemde dit de beste horrorprent van het decennium. Dit centrale luik uit de befaamde zombietrilogie van de onlangs overleden George A. Romero (1940-2017) wordt vertoond met de live gebrachte score van Goblin.

Het legendarische Italiaanse progcollectief Goblin keert terug naar Gent. De groep rond cultheld Claudio Simonetti was al eens eerder te gast tijdens Film Fest Gent met een onvergetelijke live uitvoering van Dario Argento's 'Suspiria'. Dit keer spelen ze integraal de soundtrack van George A. Romero's legendarische zombie-epos 'Dawn of the Dead'.

'Dawn of the Dead' met live soundtrack van Goblin is te zien op 20 oktober om 20u in Vooruit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?