09 20 okt. '24

'Girl' mag naar Golden Globes

Download
Nieuws 10 dec. 2018
Met een nominatie voor een Golden Globe als beste buitenlandse film heeft Lukas Dhont met zijn debuutfilm ‘Girl’ een eerste stap gezet in de richting van een belangrijke Hollywoodonderscheiding. Ook Felix van Groeningen en Jakob Verbruggen zien hun films op de nominatielijst staan.

De Golden Globes worden uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association en Lukas Dhont is de uit een negentigtal leden bestaande club zeer dankbaar. In de categorie beste buitenlandse film moet ‘Girl’ het opnemen tegen ‘Capharnaüm’ van Nadine Labaki, ‘Work Ohne Autor’ van Florian Henckel von Donnersmark, ‘Roma’ van Alfonso Cuarón en ‘Shoplifters’ van Hirokazu Kore-eda. In een VAF-persmededeling zegt Lukas Dhont “het een hele eer te vinden om in het gezelschap te vertoeven van zo’n fantastische filmmakers”. Hij noemt ‘Girl’ “een film die ontstaan is uit een vriendschap die erg belangrijk is voor mij”.

Verzilveren

‘Beautiful Boy’, de eerste Amerikaanse productie van Felix van Groeningen, krijgt een Golden Globe nominatie voor Timothée Chalamet als beste mannelijke bijrol. In de categorie Best Limited TV series is er een nominatie voor hoofdrolspeler Daniel Brühl als beste acteur in ‘The Alienist’. Jakob Verbruggen voerde de regie.

De prijsuitreiking van de 76dste Golden Globe Awards heeft plaats op 6 januari in Hollywood.

De eerste kans om internationale nominaties te verzilveren komt voor ‘Girl’ op 15 december. Dan worden in Sevilla de Europese Film Awards uitgereikt. ‘Girl’, de openingsfilm van Film Fest Gent 2018, heeft drie nominaties: beste film, beste speelfilmdebuut en acteerprestatie voor Victor Polster.

Tags

Awards

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?